marți, 25 iulie 2017

Cuvantul D R A GOSTE



Acolo unde logica nu ne poate lămuri, Credința ne luminează şi dă sensuri nebănuite vieții, lucrurilor, fenomenelor care, uneori, ne par ireale.
Când conștiința e împăcată, în suflet este Lumina, împăcarea, armonia cu Universul, dar când acea conștiință este întunecată de diversele probleme, când e tulburată de apele învolburate ale vieții, omul e și el tulburat căutându-și propria identitate, definirea sensurilor vieții sale și atunci născocește alte căi spre a-și liniști tulburarea.
Cea mai simplă și la îndemâna oricui este calea păcatului, Acea cale decadentă a asocierii cu indivizi de aceeași condiție morală, pierzându-se în non-sensuri, în superficialități, ne-mai-știind cine sunt, ce sunt și încotro se îndreaptă şi care e menirea lor adevărată pe acest pământ..
Toate acestea se întâmplă din cauza lipsei lui Dumnezeu, a fărâmei de îndumnezeire, a scânteii divine în inimile omenești..
Cuvântul dragoste și-a pierdut de mult sensul încărcat de puritate .
Bineînțeles că Dragostea îşi are izvorul în cuvântul D R A G ,
A-ti fi drag de cineva și a încerca să-ți reverși sufletul în sufletul persoanei dragi este ceva care te înălță. Dar mare atenție la curățenia sufletului tău, pentru că dacă este curat, persoana dragă se va înălța spiritual alături de tine, dar dacă sufletul este învolburat, persoana draga va resimți tot răul tău, toată întinarea ta și va trebui să se îndepărteze o vreme de tine pentru a se vindeca şi a încerca să te vindece şi pe tine prin ea.
De aceea vă zic şi eu ce au mai zis şi alții, şi anume că răul ar trebui să fie pentru voi ca scrisul în apă...
Oare a încercat cineva să scrie cu degetele în apă?
Oricât v-ați strădui, nu veți reuși pentru ca semnele se pierd.
Aşa și faptele necugetate pe care chiar dacă le gândiți la vremea necazului vostru, să nu le faceți,  după cum nu puteți să scrieți în oglinda cristalină a unei ape.
Gândiți frumos şi rugați-vă Unicului Dumnezeu, mărturisindu-L în orice Clipă.
Este gratis.
Doamne ajută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu